taxatie van uwyoungtimer & oldtimer

Direct een afspraak maken?

De taxatie van een oldtimer nader belicht

Voor de verzekering van een oldtimer wordt door de betreffende verzekeraar vaak een taxatierapport gevraagd. Dit rapport moet zijn opgemaakt door een erkend taxateur. Hierin ligt de vervangingswaarde van uw oldtimer vast. In het rapport staan alle kenmerken van uw auto en bijzonderheden of aanpassingen die er zijn. Maar het zegt ook zeker iets over de staat van de auto en de gedane investeringen. Dat voorkomt bij schade veel ellende. Wij als oldtimer taxateur taxeren uw auto conform de bepalingen in de wet en wel artikel 7:960BW.

Een oldtimer blijft iets bijzonders. Niet zelden vertegenwoordigen dit soort auto’s een aanzienlijke waarde; vooral voor de eigenaar. Bij totaal verlies, bij een aanrijdingsschade of bij brand kunnen zoals u begrijpt ernstige discussies ontstaan over de waarde van uw oldtimer en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Met een geldig taxatierapport van uw oldtimer in de hand wordt deze narigheid voorkomen.

Ook de waarden lopen, afhankelijk van de staat, zeer sterk uiteen. Een Mercedes-Benz, een BMW of een Porsche oldtimer kunnen in matige tot slechte staat veel meer waard zijn dan een perfect gerestaureerde Renault oldtimer.

Hoe lang is een taxatie oldtimer geldig?

Dit hangt in beginsel van de maatschappij af. Meestal zijn verzekeraars die een oldtimerverzekering voeren bereid om gedurende drie jaar de taxatiewaarde aan te houden bij schade. Twee jaar komt echter ook voor. Heeft u veel verbeteringen aangebracht of een restauratie  doorgevoerd tijdens deze periode, dan is het slim uw rapport tussentijds te laten her beoordelen door onze taxateur. Het is aan te raden om voor oldtimers waarvan de waarde sterk varieert een periode van één jaar aan te houden.

Taxatie alleen zinvol bij een Cascodekking?

Dit is een hardnekkig misverstand. Ook als u alleen een WA-verzekering afsluit voor uw auto, is het bezit van een taxatierapport zeker zinvol. Als u aangereden wordt, is de schadevaststelling niet zelden een bron van onenigheid. De auto is voor u veel waard terwijl een tegenpartij het voertuig ziet als “een oude auto” Bent u zelf in het bezit van een geldig taxatierapport, dan staat u al veel sterker!

Wat kost een taxatie?

De kosten van een deugdelijke taxatie van uw oldtimer zijn € 120,-. Wij voeren deze taxatie op locatie uit, en stellen als voorwaarde dat de auto ruim is opgesteld in een goed verlichte ruimte. Dit in de provincie Zeeland, binnen een straal van 40 km van onze standplaats Goes. Voor een grotere reisafstand en meerdere voertuigen op één locatie hanteren wij speciale tarieven.