taxatie van uwvoertuig

Wij kunnen taxatierapporten leveren voor de volgende voertuig categorieën

  • Oldtimer
  • Youngtimer
  • Motorfiets
  • Bromfiets
  • Camper
  • Caravan
  • Vrachtwagen
  • Tractor

Direct een afspraak maken?

contact

De taxatie van een oldtimer nader belicht

Vaak vraagt de verzekeringmaatschappij om een taxatierapport. Dit rapport moet zijn opgemaakt door een erkend taxateur. Steenbakker Automotive is erkend door de FEHAC en ingeschreven in het register van VRT (vereniging register taxateurs) en RETM (register taxateurs motorvoertuigen). In het taxatierapport staan alle kenmerken van het voertuig, bijzonderheden en de vervangingswaarde. Wij als erkend voertuig taxateur taxeren uw auto conform de bepalingen in de wet (artikel 7:960BW).

Een voertuig blijft iets bijzonders. Niet zelden vertegenwoordigen bijzondere voertuigen een aanzienlijke waarde. Bij een totaal verlies, een aanrijdingsschade of bij een brand kan er discussie ontstaan over de waarde van uw voertuig. Met een geldig taxatierapport van Steenbakker Automotive in de hand, wordt deze discussies voorkomen.

Vervangingswaarden lopen, afhankelijk van de staat van een voertuig zeer sterk uiteen. Een Mercedes-Benz, een BMW of een Porsche kunnen in matige tot slechte staat veel meer waard zijn dan een perfect gerestaureerde Renault.

Hoe lang is een taxatie oldtimer geldig?

Dit hangt in beginsel van de maatschappij af. Meestal zijn verzekeraars die een oldtimerverzekering aanbieden bereid om gedurende drie jaar de taxatiewaarde aan te houden in geval van een schade. Twee jaar komt echter ook voor. Heb je veel verbeteringen aangebracht of een restauratie doorgevoerd tijdens deze periode, dan is het slim het taxatierapport te laten herzien door onze taxateur. Het is aan te raden om voor oldtimers waarvan de waarde sterk varieert een periode van één jaar aan te houden.

Taxatie alleen zinvol bij een Cascodekking?

Dit is een hardnekkig misverstand. Ook als u alleen een WA-verzekering afsluit voor uw auto, is het bezit van een taxatierapport zeker zinvol. Als u aangereden wordt, is de schadevaststelling niet zelden een bron van onenigheid. De auto is voor u veel waard terwijl een tegenpartij het voertuig ziet als “een oude auto”. Bent u zelf in het bezit van een geldig taxatierapport, dan staat u al veel sterker!

Wat kost een taxatie?

De kosten voor een uitvoeren van een taxatie bedragen € 130,- incl. BTW. Wij voeren deze taxatie op locatie uit. En stellen als voorwaarde dat uw voertuig ruim en goed verlicht is opgesteld. Wij werken binnen een straal van 40 km van onze standplaats. Voor een grotere reisafstand en meerdere voertuigen op één locatie hanteren wij speciale tarieven.